Téli műsoros est

Iskolánkban évek óta hagyomány, hogy műsoros esttel köszöntjük a telet, a karácsonyt.

A pedagógusok, diákok szorgalmasan készülnek, hogy ezen az estén színvonalas produkciókkal örvendeztessék meg a közönséget. Hetekkel előtte elkezdődik az izgatott készülődés: szereposztás, tanulás, jelmezek, díszletek készítése. A pedagógusok, gyerekek, szülők összefogásából évről évre csodálatos dolgok születnek.

Kovátsné Tornay Gabriella igazgatónő köszöntőjében szintén ezt az összefogást hangsúlyozta.

Elsőként az énekkar lépett színpadra. Dalaikkal karácsonyi hangulatot varázsoltak. Várhelyi Gábor segítette felkészülésüket.

Az első osztályosok verses összeállítása a tél és a karácsony szépségéről szólt. A kicsik bátran, hangosan adták elő versikéjüket. Azt nem tudhatjuk, hogy ők, vagy tanító nénijük: Gálné Eged Adrien izgult-e jobban. Az ötödik osztályosok egy tréfás történetet adtak elő, amelyből megtudhatjuk, hogyan fogott ki egy hatalmas úritök az oktondi rátótiakon. Grigorás Ágnes tanárnő segítette őket a felkészülésben. Dicséretet érdemel Suha Szabolcs alakítása.

Dargai Lajos ígéretes tehetségként indult a megyei Palóc mesemondó versenyen, amit meg is nyert. Ezzel jogot szerzett az itthoni bemutatkozásra is. Az asszony verve jó című történetet nagy átéléssel adta elő. Reméljük, hogy ezt senki nem veszi komolyan.

A második osztályosok szeretnek mozogni, táncolni, énekelni. Csúfolókkal, népdalokkal készültek, de ízelítőt adtak a néptánc alaplépéseiből is. A fiúk botot ragadtak, amit nem verekedésre, hanem a tánchoz használtak, a lányok nagy örömére. Végtelen igyekezettel, szépen táncoltak. Antal Teodóra tanítónő segített a felkészülésben.

A negyedik osztályosok Az aranylúd címmel egy mesejátékot mutattak be. Külön dicséretet érdemel Csík Henrietta, Kuzman Vivien, Benedek Marcell alakítása. Ötletes jelmezeket, szép díszleteket láttunk. Huszár Éva Julianna tanítónő és Gál Krisztina tanárnő segített a felkészülésben.

Kuzman Vivien negyedik osztályos tanuló előadásában Varró Dániel: Szösz néne című versét hallgathattuk meg. Vivien a Gárdonyi Géza vers- és mesemondó versenyen Arany alma díjat és a diákzsűri különdíját kapta. Rutinosan, nagy átéléssel adta elő versét.

A hatodik osztály egy összeszokott rutinos csapat. Szeretnek bolondozni. Vajon ezért választotta osztályfőnökük: Rajnavölgyi Vilmos nekik ezt a mesét? A címe: Melyikük a legbolondabb? Dicséretet érdemel Suha Zsolt bíró úr alakítása.

A harmadik osztályosok szeretnek táncolni, mozogni. Népi játékkal, csúfolókkal készültek. Táncukkal vidám hangulatot varázsoltak a színpadra. Prokajné Szirmák Krisztina tanítónő készítette fel őket.

A Bendegúzok színjátszó csoport hetedikes és nyolcadikos tanulókból áll. Tőlük már megszokhattuk a vidám jeleneteket, de most komolyabb oldalukat ismerhettük meg. Egy balladát dolgoztak fel. Kőműves Kelemen tragikus sorsát a gyerekek élő díszletek segítségével formálták meg. Látványos színpadkép jellemezte előadásukat. Gál Zoltán osztályfőnök segítette a felkészülésüket.

Vélemény, hozzászólás?