„Mindenki nyugodjon meg: nevelés nincs, csak hiteles együttélés.” Vekerdy Tamás

„Mindenki nyugodjon meg: nevelés nincs, csak hiteles együttélés.”
Vekerdy Tamás

Iskolánk a Parádfürdői Állami Kórház Egészségfejlesztési Irodájával (EFI) együttműködve 2016. november 23-án, „Hogyan neveljünk egészséges gyermeket?” címmel, szülői beszélgetésre hívta a téma után érdeklődő szülőket.
A fórum egyben nyitó rendezvénye is volt, az intézményünkben megalakult Szülői klubnak , amely pedagógiai programunkkal összhangban, egy olyan új színtér az iskolai fogadóórákon, szülői értekezleteken túl, ahol a pedagógusok mellett, más szakemberek segítségét is igénybe vehetik az érintettek. Továbbá megteremti a szülők egymás közti tapasztalatcseréjének lehetőségét.
Szakács Ibolya életmód tanácsadó és Tolnay Katalin mentálhigiénés szakember szakmai irányításával, a szülők előzetesen felmért igényeinek figyelembevételével, a gyermekek egyéni életvezetésével kapcsolatos kérdések és válaszok fogalmazódtak meg. Találkozásaink mindegyikének fő vezérfonala az alábbi gondolat volt :
„A gyermekkori életmód a felnőttkori egészség záloga.”

 2016/2017-es tanévben az alábbi témákra került sor:

Továbbra is szeretettel várunk minden kedves szülőt, és érdeklődőt! Soron következő eseményünk időpontja 2017. június 8-a lesz.  🙂

A szülői klub foglalkozásain hallottakról a A MI FALUNK CÍMŰ önkormányzati  folyóiratban részletes beszámolók olvashatók, ill. egy rövid képes beszámoló is elkészült már, amely a YOU TUBE- on tekinthető meg.