“Színesben minden vidámabb!” Let’s Colour!

Ismerősen cseng az utóbbi mondat? Ha igen, akkor Ön minden bizonnyal népes szavazó táborunkhoz tartozott az elmúlt 3 hétben, amiért köszönetünket fejezzük ki!
A Let’s Colour Településszépítő Egyesület, 2011. óta minden évben kiírja közösségi pályázatát, amelyen a Magyarország területén élő bármely közösség, ha a környezetében lévő elszürkült, leromlott, vagy csak egyszerűen színtelen közösségi térben található beltéri vagy kültéri falfelületet szeretné színekkel újravarázsolni, pályázhat.
Ezt a pályázati kiírást fedezte fel szemfüles kolléganőnk, Prokajné Szirmák Kriszti, aki a tőle megszokott elsöprő lendülettel látott neki a kihívás ismertetésének, népszerűsítésének. Már csak azon kaptuk magunkat, hogy belevágtunk. A pályázati kiírás elvárásainak megfelelően, hipp-hopp elkészült az iskolát bemutató leírás, videó, és a fotók az iskola azon részéről, amit szépíteni kívántunk. Beindult a támogatók, a szavazó tábor szervezése. Törekvésünket népszerűsítette a KÉKES- ONLINE.

Legfontosabb csatornánk a facebook volt. Itt tudtunk igazán hatékony segítséget nyújtani, ha valakinél elakadás volt… mert hát volt. A regisztráció útvesztőjében olykor eltévedtek segítő szándékú ismerőseink, de mindenre igyekeztünk megoldást találni.

Két kategóriába lehetett bekerülni a község létszámától függően.
I. kategória: legfeljebb 10.000 lakosú települések
II. kategória: 10.000 lakos feletti települések.

Értelem szerűen mi az első kategóriához tartoztunk. Ezen belül 24 intézmény nyújtott be pályázatot. Velük versengtünk a döntőbe jutásért április 30-tól, május 21-ig.

Mi volt a célunk?

Természetesen az első helyezéssel járó max.800 négyzetméter falfelületre elegendő falfesték, valamint a felületre festendő grafikai tervek, a festés előkészítéshez szükséges szaktanácsadás, és a festés teljes helyszíni koordinálásának megnyerése.

Szóval a tét nem volt kevés. Mindenki mozgósította a családját, a barátait, majd az ismerőseit. Nagy izgalommal nézegettük napközben többször is hogy hol tartunk a szavazatokkal. Kialakultak a napi rutinok. Én például a reggeli kávém elfogyasztása után, mások este a nap zárásaként gyarapították a szavazatok számát. Viszonylag rövid idő alatt kialakult egy sorrend, ami nekünk a stabil 3 helyet jelentette. Így is zártunk.

A kitartó, példaértékű összefogás eredményeként 50 liter beltéri festéket nyertünk, ami 350 négyzetméter kétszeri festésére lesz elegendő. Most a hogyan, hová és mit kérdés foglalkoztat bennünket. Ötletek persze már vannak, de ezt még nem árulom el, csak a következő számban. 🙂 Ami bizonyos, hogy szerződési kötelezettségünknek eleget téve a nyáron el kell készülnünk. Így szeptemberben az iskola egy részében megújult, színes falakkal várhatjuk diákjainkat. A munka kivitelezését önkormányzati segítséggel és önkéntesek bevonásával szeretnénk megoldani.

Köszönettel: Országh Kristóf Általános Iskola

Sirok,2018. június 3. Viktor Tünde