Háromszori visszataps!

Véget ért a XXVII. Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Fesztivál. Megyénket a siroki Országh Kristóf Általános Iskola Pafff színpada képviselte.

Rajnavölgyi Vilmos és hetedikes tanítványai június 8-án indultak útnak Debrecenbe, ahol két napot töltöttek. Ennek során másik 30 csoporttal egyetemben mutathatták meg felkészültségüket.

A találkozó egyúttal a színjátszás ünnepe is. A csoportok a bemutatókon túl rengeteg közös programon vettek részt: ismerkedtek, együtt játszottak, énekeltek, színházi előadáson és táncházon túl még szökőkútban fürdés is volt. A sirokiak meglátogatták a Debreceni Református Kollégiumot is. (Elvégre kötelező olvasmány is van a világon!)

A Pafff színpad a Vojtina Bábszínház színpadán mutatkozott be. A hat fiú mókás ügyetlenkedése a Mesteremberek szerepében zajos sikert aratott. A nézők szinte nem akarták őket elengedni a pódiumról.

A zsűri szintén a legnagyobb elismerés hangján szólt: „Nagyon régen mulattunk már ilyen jót.” Mondandójukat pedig azzal fejezték be, hogy a szereplők megvalósították, amit William Shakespeare kigondolt.

Köszönet a rendezőknek, a kísérőknek, a támogatóknak és a Hatvani Tankerületnek, hogy tanítványaink ilyen szép élményekkel gazdagodhattak.