Megemlékezés október 23-ról

Ez egy nagyon komoly ünnep, komoly, érett előadókat igényel. Ezért minden évben a nyolcadikosokra hárul a feladat, hogy értőn és érthetően tolmácsolják a közönségnek a forradalmi gondolatokat, eseményeket.
            A rendhagyó, de látványos előadás nagy sikert aratott az iskolások körében. Megértették az ünnep nagyszerűségét, de egyben tragikumát is. A végén vastaps zúgott, és többen is elérzékenyültek, meghatódtak.
           Október 23-án délután 4 órakor emlékeztünk meg az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulójáról a művelődési házban is. Az ünnepi műsor része mindig a 8. osztályosok fellépése. Rajnavölgyi Vilmos osztálya méltó módon emlékezett meg itt is. A végén maga a rendező is beállt közéjük egy dal erejéig.
           A gyerekek teljesen újszerűen közelítették meg a témát. Az eseményeket nem narrálták, még csak el sem játszották a hagyományos módon. A kort idéző dalok (Koncz Zsuzsa, Bródy János, az Illés és a Kormorán együttes) segítségével énekelték, gitározták, mozogták – táncolták el a forradalmi napok eseményeit. A múltat idézték, de a mának szóltak, amikor az Anna & The Barbies együttes népszerű dalának éneklése közben lejöttek egy-egy ölelésre a nézők közé: „Kezdjetek szeretni… kezdjetek el élni…!”
               A hálás közönség állva tapsolva köszönte meg a produkciót. Nem egy ember szemében könny csillogott…