Színes évkezdés

   A suli 91 éve szolgálja a tudásra szomjazó nebulókat, a kor pedig jócskán hagyott nyomokat a falakon, melyekre ráfért már egy alapos festés. Iskolánk idén tavasszal nevezett be a Let’s Colour Magyarország közösségi pályázatára, melynek az volt a célja, hogy az elszürkült iskolafalak újra élettel teli színekben pompázzanak.

     A jelentkezés feltétele egy, az iskolát bemutató kis videó, egy rövid ismertető elkészítése volt, valamint fotók feltöltése arról a közösségi térről, amit ki szeretnénk festetni, fel szeretnénk újítani.

    A pályázatot az nyerhette meg, aki a legtöbb szavazatot összegyűjti a 24 pályázó közül. Három héten keresztül ki-ki naponta egy szavazattal járulhatott hozzá a sikerhez. A jóval több, mint ezer szavazat a harmadik helyet eredményezte végül Siroknak. Ezzel ugyan nem mi nyertünk, de „vigasz ágon” jogosulttá váltunk 50 liter festékre. Ez azonban kevésnek bizonyult valamennyi folyosó kifestéséhez, ezért további támogatókat kerestünk.

      Tuza Gábor polgármester úr az önkormányzat nevében felajánlott annyi fehér festéket, amennyi a mennyezetre elég. Mellénk állt a hatvani tankerület is. A PEKU Kft. vezetőjétől, Tóth István úrtól pedig újabb 55 litert kaptunk. Így már elegendő anyag állt rendelkezésünkre, hogy meg tudjuk valósítani a terveinket. Persze a festék sem kerül magától a falra és a nyár közepén nem tűnt egyszerű vállalkozásnak festő szakembert találni. De a Nagy É.K. Bau Kft személyében sikerült kiváló festő szakemberekre találni. Az ő munkájukat Nagy Ernő koordinálta. 

    Azóta szép színesek lettünk, s mint ahogy a szlogenünkben is jeleztük: „Színesben minden vidámabb!” Valóban az lett!

    Továbbra is hiszünk az összefogás erejében, s abban, hogy közösen, egymást segítve sok mindent elérhetünk. Hálásak vagyunk a segítségért, melynek köszönhetően még színesebbé válhatnak az iskolai mindennapok.

     Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik támogattak bennünket: szponzorainknak, a lelkes szülőknek, kollégáknak, akik a regisztrációhoz kötött szavazatok rögös útjától sem riadtak vissza, továbbá minden lehetséges utat megtalálva szervezték a barátokat, ismerősöket. Azoknak a kollégáknak, akik segítettek a pályázat elindításában, később a színválasztásban, anyag szükséglet felmérésében, csövek festésében, takarításban…mert a gombhoz a kabát, csak így készülhetett el.

Viktor Tünde