#Sulim Alkotópályázat – Arany minősítés

   Kis iskolánk ismét nagy eredménnyel büszkélkedhet.

    Az Oktatási Hivatal által meghirdetett „#SULIM ALKOTÓPÁLYÁZAT”- on az Országh Kristóf Általános Iskola három pályaműve kapott arany minősítést.  A megmérettetésen 300 iskola 13.000 tanulója vett részt. Az ünnepélyes díjkiosztóra november 22-én, Miskolcon került sor, ahol Kovátsné Tornay Gabriella igazgatóasszony elismerő oklevelet vehetett át.  A pályázaton részt vevő 25 kis alkotónak november 23-án iskolagyűlésen került átadásra a kitüntető emléklap. A gyerekek kimagasló alkotótevékenységükkel iskolánk eszköztárát is bővítették. Már izgatottan várják, hogy megérkezzenek, és birtokba vehessék az új sport-,és játékeszközöket.

    De nézzük, miről is szólt ez a pályázat?!

       Témája a befogadó, inkluzív iskola megjelenítése volt, tetszőleges eszközzel, műfaji kötöttség nélkül. Az esélyegyenlőség érdekében a felhasználható eszközök széles tárháza mellett műfaji szabadságot is kaptak a gyerekek.

   Iskolánkból három csoportot alkotva, huszonöt tanulót mozgatott meg a kiírás. Az elkészült pályaművek között voltak rajzok, amelyek a jelenlegi és az áhított sulit illusztrálták.

    A 6. osztályosok makettet készítettek, amely azt mutatta be, hogy hogyan korszerűsítenék az iskolát rekreációs, kapcsolatteremtő, kikapcsolódást biztosító helységekkel annak érdekében, hogy az ép és a sérült gyermekek egyaránt jól érezzék magukat.

     Az 5. osztályosok a gyerekek sokféleségét hangsúlyozták valamint azt, hogy a fogyatékkal élők és az épek együtt alkotnak egészet iskolánkban. Szorosan összetartozunk, támogatjuk egymást, ahogyan hirdetőoszlopunk kockái. A kocka bármikor fordulhat, válhat egészséges sérültté… ezt szimbolizálja a hirdetőoszlop tér puzzle funkciója, a kockák forgathatósága. Az oszlop egésze pedig iskolánk befogadó készségét, nyitottságát hirdette.

Egy téma …és három aranyos megoldás! Soha rosszabb évkezdést!

Pályázó tanulóink, akikre méltán lehetünk büszkék: Forgó Lara, Suha Mirella,Tóth Leonidasz Zoltán, Vincze Kristóf, Forgó Kiara, Horváth Csaba, Horváth Vanda, Koncsik Gusztáv György, Szekeres Lázár, Suha Vanessza, Koncsik Annamária, Danó Leila Beáta, Tóth Sára, Baráth Emese Lili, Koncsik Virág, Márton Sára, Csík Henrietta, Tóth Máté , Kovács Patrícia, Kuzman Vivien, Lázár Szintia , Suha Orsolya, Vincze Emília, Vincze Ákos

Felkészítő tanárok: Korsós Bernadett, Viktor Tünde, Gál Zoltán.

Minden alkotónak szívből gratulálunk, és további szép sikereket kívánunk!

Viktor Tünde